Sanatçı Atilla Taş, Ahbap soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oğuzhan Uğur’un kendisini iki gün önce aradığını söyledi. Taş’ın aktardığına göre Uğur, Haluk Levent’in bazı yanlışlarını gördükleri için 2023 yılında ilişkilerini kestiklerini söylüyor. Uğur’un, kamuoyundan gelecek tepkiler nedeniyle bunu açıklamaya cesaret edemediğini belirttiği öne sürüldü.
Sanatçı Atilla Taş, Ahbap Derneği’ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur ile gözaltından iki gün önce telefonla görüştüğünü açıkladı. Taş, sosyal medya hesabındaki paylaşımında Uğur’un görüşme sırasında endişeli olduğunu belirterek, Babala TV ekibinin Haluk Levent’in bazı yanlışlarını fark ettikten sonra 2023 yılında ilişkisini kestiğini söylediğini aktardı. Taş, şunları yazdı: “Oğuzhan Uğur iki gün önce beni aradı konuştuk biraz endişeliydi. Uyardıklarımdan birisi de oydu. “Abi biz bu Haluk Levent’in bazı yanlışlarını gördük 2023’de ilişkimizi kestik. Ama ben cesaret edemedim senin gibi, linç gelir diye dokunulmazdı biliyorsun.” dedi. “Sana yürüyecekler” dedim. Şimdi gördüm gözaltına alınmış. Oğuzhan’da buna kananlardan bence, umarım daha büyük sıkıntılara girmez.”
Oğuzhan Uğur, Haluk Levent hakkındaki soruşturmanın başlamasının ardından yaptığı açıklamalarda, Ahbap’la ilgili bazı yanlışları fark ettikten sonra geri çekildiğini belirtmişti. Sosyal medyaya yansıyan açıklamasında, “Birtakım yanlışları olduğunu gördüm ve arkamı döndüm.” ifadelerini kullanmıştı. Uğur ayrıca kendisinin ve Babala TV’nin dernek veya vakıf olmadığını, bağış toplamadığını ve yaptığı yardımları kişisel imkânlarıyla karşıladığını savunmuştu. Daha sonraki açıklamasında ise benzer süreçlerde devletin resmî kurumları dışında hareket etmemenin önemini gördüğünü söylemişti.
ÖNCEKİ YAZIİspanya Başbakanı Sánchez, Dünya Kupası finali için ABD yolcusuSONRAKİ YAZIWashington ile Netanyahu hükümeti arasında ipler geriliyor: Vance’ten İsrail’e “lobicilik” suçlaması
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

