Rus ordusunun top ve füze mühimmatı tedarikinden sorumlu daire başkanı Albay Damir Davidov, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Moskova’da öldü.
The Guardian gazetesinin bağımsız Astra haber sitesine dayandırdığı habere göre, Rus ordusunda kilit bir pozisyonda olan Albay Damir Davidov, sabah saat 05.30 sıralarında Balaşiha kentindeki evinin yakınında aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneğin infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay yerindeki güvenlik kamerası görüntülerinde, aracın alevler içinde kalarak park halindeki bir başka otomobile çarptığı görülüyor.
Rusya veya Ukrayna’dan olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Rus milletvekili ve emekli general Vladimir Şamanov, saldırıyı kınayarak, “Bu tür küstahlığa aynı şekilde karşılık verilmeli” dedi.
Ukrayna istihbaratı, savaşın başlangıcından bu yana çok sayıda üst düzey Rus askeri yetkiliyi hedef aldı. Üst düzey subayların Moskova ve çevresinde hedef alınması, Rus güvenlik servislerinin iç güvenlik zaafiyetlerine ilişkin endişeleri artırıyor.
Saldırının, bir yıldan kısa bir süre önce Korgeneral Yaroslav Moskalik’in benzer bir bombalı saldırıda öldürüldüğü noktaya bir kilometreden daha kısa mesafede gerçekleşmesi dikkat çekti.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

