Site icon Serbest Görüş

Mahkemeden İmamoğlu için fiziki katılım kararı; Silivri’den Kartal’a götürülüyor

TR724 HABER


CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava için Silivri’den Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne götürülüyor. Mahkeme, İmamoğlu’nun duruşmaya fiziken katılmasına karar verdi. Halk TV’nin aktardığına göre İmamoğlu, Silivri Cezaevi’nden adliyeye sevk edildi. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getiriliyor. Halk TV’nin aktardığına göre mahkeme, İmamoğlu’nun duruşmaya fiziken katılmasına karar verdi. Bu kararın ardından İmamoğlu, Silivri Cezaevi’nden Anadolu Adliyesi’ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. İmamoğlu hakkında, önceki dönem Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebiyle iddianame hazırlanmıştı. Davada daha önce iki kez beraat kararı verilmiş, istinaf bu kararları usulden bozmuştu. Bugün görülecek duruşmada İmamoğlu’nun savunma yapması bekleniyor.

Gelişmenin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yurttaşlara Anadolu Adliyesi önüne gelme çağrısı yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Orada olacağız! Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada, demokrasimizi savunmak için buluşuyoruz.”

 

ÖNCEKİ YAZITablo karanlık; cezaevlerinde kapasite fazlası tutuklu sayısı 116 bini aştı!SONRAKİ YAZIENAG yıllık enflasyonu yüzde 53,13 olarak açıkladı; gözler TÜİK’te!

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version