Petrol fiyatları, ABD ile İran arasında varılan mutabakatın ardından son üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Brent petrol, Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılacağı yönündeki iyimserlikle mart başından bu yana ilk kez 80 doların altına indi.
Brent petrol, bugün yüzde 3,8 düşüşle varil başına 79,99 dolara geriledi. ABD’nin ana petrol sözleşmesi West Texas Intermediate (WTI) ise yüzde 3,9 düşüşle 77,61 dolara indi.
Fiyatlardaki düşüş, ABD Başkanı Donald Trump ve İran yönetimi arasında savaşı sonlandıran ve Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasını öngören mutabakatın ardından geldi. Dünya petrol ticaretinin yaklaşık beşte birinin geçtiği boğazın yeniden açılması, küresel arz endişelerini hafifletirken fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu.
ABD ve İran, cuma günü Cenevre’de atılacak imzaların ardından 60 gün içinde nihai bir barış anlaşması üzerinde uzlaşmaya çalışacak.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

