Site icon Serbest Görüş

İktidar medyası sızdırdı; Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sı belli oldu

TR724 HABER


CHP’de “mutlak butlan” kararının ardından yeni parti yönetimine ilişkin kulisler gündeme geldi. İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 kişilik Merkez Yönetim Kurulu modeli üzerinde durduğu öne sürüldü. Haberde örgüt yönetimi, parti sözcülüğü, yerel yönetimler, mali işler ve kurumsal iletişim gibi başlıklarda adı geçen isimler sıralandı. Kılıçdaroğlu’nun bayram tatilinin ardından yeni yönetim çalışmalarına hız vermesi bekleniyor.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen “mutlak butlan” kararının ardından gözler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oluşturacağı yeni parti yönetimine çevrildi. İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yer alan haberde, Kılıçdaroğlu’nun bayram tatilinin ardından çalışmalara hız vereceği ve 9 kişilik bir MYK modeli üzerinde durduğu iddia edildi. Habere göre, yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda görev alması beklenen bazı isimler ve görev başlıkları netleşmeye başladı. Örgüt yönetimi, parti sözcülüğü, yerel yönetimler, mali işler, basınla ilişkiler ve kurumsal iletişim gibi alanlar için kulislerde farklı isimler konuşuluyor.

Türkiye gazetesinin haberinde yer alan görev dağılımı şöyle:

Örgüt Yönetimi: Müslim Sarı

Parti Sözcülüğü: Berhan Şimşek

Yerel Yönetimler: Orhan Sarıbal

Genel Saymanlık: Bülent Kuşoğlu

Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim: Deniz Demir

İdari ve Mali İşler: Faik Öztrak

Sosyal Politikalar: Neslihan Hancıoğlu

Bilgi ve İletişim Teknolojileri: Devrim Barış Çelik

Haberde ayrıca, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’nun başına Mehmet Akif Hamzaçebi’nin getirileceği ileri sürüldü. Hamzaçebi’nin, Kılıçdaroğlu ile geçmişte uzun yıllar birlikte çalıştığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun yeni yönetim modeline ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Gazetede yer alan bilgiler, kulis iddiası olarak gündeme geldi.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version