Site icon Serbest Görüş

Aziz İhsan Aktaş davasında mütalaa açıklandı; 3 başkan için tutukluluğa devam talebi

TR724 HABER


Aziz İhsan Aktaş davasının 31’inci duruşmasında cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın tutukluluğunun devamını talep etti. Mütalaada Çaykara hakkında iki suçtan beraat, bir suçtan ise ceza istendi. 200 sanıklı davada açıklanan mütalaa, yargılamada karar aşamasına geçildiğinin en önemli işareti oldu.

7 belediye başkanının aralarında bulunduğu, 11’i tutuklu toplam 200 sanığın yargılandığı Aziz İhsan Aktaş davasında kritik bir aşamaya geçildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 31’inci duruşmasında cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar da katıldı. Duruşmada, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin de hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar arasında yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da duruşmaya katılan isimler arasında yer aldı. Savcılık mütalaasında, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara hakkında yöneltilen suçlamalardan ikisi için beraat talep edilirken, bir suç yönünden ise ceza istendi. Cumhuriyet savcısı ayrıca Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mütalaanın açıklanmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya 1 saat ara verdi.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version