Site icon Serbest Görüş

Nefesler Tutuldu, Yasin Kol Düdüğü Çalıyor: Sezonun En Kritik 90 Dakikası

Nefesler Tutuldu, Yasin Kol Düdüğü Çalıyor: Sezonun En Kritik 90 Dakikası


Türk futbolunda nefeslerin tutuldu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için geri sayım başladı. 26 Nisan 2026 Pazar günü saat 20.00’de RAMS Park’ta oynanacak olan bu kritik randevu, 2025-2026 sezonu şampiyonunu tayin edebilir. Karşılaşmayı hakem Yasin Kol yönetecek.

PUAN DURUMU VE KRİTİK EŞİK

Süper Lig’de 30 maç sonunda 71 puan toplayan lider Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde yer alıyor.

Ligin son haftasında Çaykur Rizespor ile berabere kalarak kritik 2 puan kaybeden sarı-lacivertliler için bu derbi, sadece bir prestij maçı değil, şampiyonluk yarışında “tamam mı devam mı” mücadelesi anlamını taşıyor.

Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılması durumunda hem puan farkını 1’e indirecek hem de Süper Kupa galibiyeti ve ligin ilk yarısındaki beraberliğin ardından ikili averajda avantajı eline alacak.

ASENSIO SAHADA

Fenerbahçe cephesinde teknik direktör Domenico Tedesco, sakatlığı geçen İspanyol yıldız Marco Asensio’nun takıma dönmesiyle hücum hattında derin bir nefes aldı. Sakatlığını atlatan ancak maç eksiği bulunan Edson Alvarez’in ise kadroda yer alması beklenmiyor.

KART SINIRINDA 7 İSİM

Sarı-lacivertli ekipte kritik bir diğer başlık ise kart sınırındaki oyuncular. Fenerbahçe’de; Nelson Semedo, Dorgeles Nene, Archie Brown, Kerem Aktürkoğlu, Mert Müldür, Anthony Musaba ve Matteo Guendouzi, bu maçta sarı kart görmeleri halinde gelecek haftaki RAMS Başakşehir mücadelesinde cezalı duruma düşecekler.

MUHTEMEL 11’LER

Domenico Tedesco’nun derbiye şu kadroyla çıkması bekleniyor:

Ederson, Semedo, Skriniar, Oosterwolde, Brown, İsmail Yüksek, Kante, Guendouzi, Asensio, Kerem Aktürkoğlu, Talisca.

Kaynak: AA

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version