2007’de yaşamını yitiren Savaş Dinçel’in ve sonsuzluğa uğurladığımız Genco Erkal, Ahmet Levendoğlu, Haldun Dormen gibi ustaların anıldığı, Şevket Çoruh’un ev sahipliği yaptığı geceyi Savaş Dinçel ve Müjdat Gezen’in öğrencisi İlker Ayrık sundu.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri tarafından verilen 17. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’nde: Jan Dark’ın Öteki Ölümü oyunu ile Pelin Abay “en iyi kadın oyuncu”, Bir Kadının Kavgaları ve Dönüşümleri oyunu ile Onur Ünsal “en iyi erkek oyuncu”, Bu Hikâye Senden Uzun Osman eseriyle Aylin Balboa “en iyi oyun yazarı” ödüllünün sahibi oldular.
KASAPOĞLU’NA ÖDÜL
En iyi oyun yönetmeni ödülünü “Don Kişot Müzikali”yle alan Işıl Kasapoğlu, yönetmenlerin başarısında en büyük rolün Savaş Dinçel, Erol Keskin ve törende bulunan Sumru Yavrucuk gibi, oyunlarında rol alan usta oyuncuların olduğunu söyledi.
Kasapoğlu, özellikle salonu hınca hınç dolduran oyunculara seslenen konuşmasını, “Tiyatro bugünde yaşar, yarını kapsar, geçmişe tutunur, durmaz. Sonsuzdur. Bizlerse sonlu hayatımızda akıllanmadan ihtiyarlamamalıyız. Önümüzde gürül gürül akıp giden hayatın türlü rengine bulanmalı, evvel zaman anlatılarına kulak vermeli ve geleceğe bu mirası aktarmalıyız. Geç kalmadan…” sözleriyle noktaladı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

