Site icon Serbest Görüş

Tabela yarın yine değişiyor: Benzin ve motorine zam geliyor

Motorine 1 lira 70 kuruş zam geliyor!


ABD ve İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan savaşın petrol fiyatlarını yükseltmesi ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor. Sektör temsilcilerine göre yarın motorine 2 lira 14 kuruş, benzine 1 lira 54 kuruş zam beklenirken, eşel mobil sistemi kapsamında pompaya motorinde 53 kuruş, benzinde ise 39 kuruşluk artışın yansıması öngörülüyor. ‘Eşel mobil’ sistemine göre gelen zammın yüzde 75’i ÖTV’den karşılanıyor.

Global piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, döviz kurundaki hareketlilik ve peş peşe gelen ÖTV zamları, akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile başlayan savaş petrol fiyatlarını vurdu. Özellikle Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerin neredeyse imkansız hale gelmesi petrol fiyatlarının artmasına neden oldu. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre akaryakıta bir zam daha geliyor.

Yarın motorine 2 lira 14 kuruş, benzine 1 lira 54 kuruş zam bekleniyor. Eşel mobil sistem gereğince motorinde 53, benzinde 39 kuruş zam olacak. Geçtiğimiz günlerde gece yarısından itibaren motorine 1,14 TL, benzine ise 55 kuruşluk zam yapılmıştı.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version