ABD ve İsrail’in İran’a karşı başlattığı savaş 13. gününe girerken hazırlanan istihbarat raporları, İran’da yönetimin yakın zamanda çökme riski bulunmadığını gösterdi.
Reuters’ın konuya aşina üç kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD istihbarat değerlendirmeleri, İran liderliğinin büyük ölçüde ayakta olduğunu ve yakın zamanda çökme riski bulunmadığını gösterdi. En son istihbarat değerlendirmesinin son birkaç günde tamamlandığı belirtildi.
Bulgulara aşina bir kaynak, çok sayıda istihbarat raporunun “rejimin düşme tehlikesi içinde olmadığına” ve “İran halkı üzerindeki kontrolünü koruduğuna” dair tutarlı analizler sunduğunu söyledi.
Reuters’a göre istihbarat değerlendirmeleri, ABD-İsrail saldırılarının ilk günü olan 28 Şubat’ta dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin ardından bile İran’ın siyasi liderliğinin dayanıklılığını ortaya koydu.
Haberde üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırılan ifadelerde, İsrailli yetkililerin de savaşın İran hükümetinin çökmesine yol açacağının kesin olmadığını kabul ettiği belirtildi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

