İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ve İsrail’in İran’da kız ilkokuluna yönelik saldırısında hayatını kaybeden 160 çocuk için kazılan mezarların fotoğrafını “Trump’ın vadettiği ‘kurtuluş’ gerçekte böyle görünüyor” diyerek paylaştı.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı ortak harekâtta Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentindeki kız okuluna düzenlenen hava saldırısında 160 fazla genç kız yaşamını yitirmişti.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya hesabından ABD ve İsrail’in İran’daki bir okula yönelik saldırısında ölen çocuklar için kazılan mezarların fotoğrafını paylaştı.
Arakçi, mesajında “Bunlar, ABD ve İsrail’in bir ilkokulu bombalaması sonucu öldürülen 160’tan fazla masum genç kız için kazılan mezarlar. Cesetleri paramparça edildi. Trump’ın vadettiği ‘kurtuluş’ gerçekte böyle görünüyor. Gazze’den Minab’a, masum insanlar soğukkanlılıkla katlediliyor” ifadelerine yer verdi.
These are graves being dug for more than 160 innocent young girls who were killed in the US-Israeli bombing of a primary school. Their bodies were torn to shreds.
This is how “rescue” promised by Mr. Trump looks in reality.
From Gaza to Minab, innocents murdered in cold blood. pic.twitter.com/cRdJ3BELOn
— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) March 2, 2026
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

