Site icon Serbest Görüş

İran Emniyet Müdürü’nden olası protestolar açıklaması: Sokağa çıkanlar cezalandırılacak; düşman olarak görülecek

İran Emniyet Müdürü’nden olası protestolar açıklaması: Sokağa çıkanlar cezalandırılacak; düşman olarak görülecek


İsrail ve ABD, İran Devrim Muhafızları’na bağlı paramiliter Besiç güçlerini daha fazla hedef alabilecekleri tehdidinde bulunurken İranlı yetkililer, rejim karşıtı herhangi bir iç protestoya karşı güç kullanarak müdahalede bulunacaklarını açıkladı.

Al Jazeera’da yer alan habere göre, İran Emniyet Müdürü Ahmad-Reza Radan, salı gecesi yayımlanan bir programda devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, herhangi bir İranlının “düşmanın isteği doğrultusunda” sokaklara çıkması halinde “onları protestocu ya da başka bir şey olarak görmeyeceklerini; düşman olarak göreceklerini ve düşmana ne yapıyorsak onlara da aynısını yapacaklarını” söyledi.

Radan, şubat ayında İran genelinde gerçekleşen protestoların ardından ve 12 gün önce başlayan ABD-İsrail’in İran’a yönelik savaşı süresince polis güçlerinin paramiliter Besic ile birlikte Tahran’da ve ülke genelindeki şehirlerde “gece gündüz” sokaklarda devriye gezdiğini doğruladı. Besic güçleri ayrıca günün farklı saatlerinde, birçoğu polis, Devrim Muhafızları (IRGC) ve diğer silahlı kuvvetlerin karargâhlarına ve yerel üslerine giden ya da yakınındaki yollarda olmak üzere, ağır silahlı kontrol noktaları kuruyor.

İran devlet medyasında bu hafta yayımlanan görüntülerde, zırhlı araçlar ve maskeli güvenlik güçlerinin, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin intikamını talep etmek ve rejim karşıtı herhangi bir eğilime karşı uyarıda bulunmak amacıyla düzenlenen sokak gösterilerine katıldığı görüldü.

İsrail ordusundan “Besic günleri hedef alınacak” mesajı

İsrail ordusu bu hafta, çatışmanın ilerleyen bir aşamasında daha alt kademelerdeki Besic güçlerinin daha doğrudan hedef alınabileceği sinyalini verdi.

İsrail ordusunun Farsça konuşan bir temsilcisi, daha genç Besic ve Devrim Muhafızları (IRGC) mensuplarının annelerine yönelik bir video mesaj yayımlayarak, oğullarını silah bırakmaya ikna etmeleri halinde onları hava saldırılarında hedef alınmaktan yalnızca kendilerinin kurtarabileceğini söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version