Site icon Serbest Görüş

Bahçeli’den ‘süreç’ açıklaması: “Sıra Meclis’te, gerekli kanunlar vakit kaybetmeden çıkarılmalı”

TR724 HABER


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasette arınma ve durulmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bahçeli, “Toplumu huzurla bir arada tutan ahlaki değerler vardır. Bunların korunması gerekir. Aksi halde kirlenme yaygınlaşır. Siyaset bu işin sorumlu sahasıdır. Türk siyaseti de benzer bir arınma sürecine ihtiyaç duyuyor. Bu, tüm partiler için geçerli. Siyasette arınmaya ve durulmaya tüm partilerin ihtiyacı vardır. Siyaset daha şeffaf, daha tutarlı ve daha sorumlu bir zemine taşınmalı. CHP kendi arınmasını yapmalı toplumun hassasiyetlerine göre arınmalı ve durulmalıdır.” dedi.

Yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, “Burada siyaset üzerine düseni yaptı. Şimdi artık sıra Meclis’te atılacak somut adımlarda. Hasta ve yaşlı hükümlüler konusu olsun, diğer konular olsun süreyi uzatmadan gerekli kanunlar çıkarılmalı.” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TV100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel ve TV100 Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe’ye konuşan Bahçeli, ana muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu. CHP’nin “kendi arınmasını yapması gerektiğini” söyledi. Bahçeli, “MHP bu konuda her zaman üstüne düşeni yapmıştır; en ufak bir olay iddia olduğunda üstüne gider kim olursa olsun gerekli arınmayı yapar. Bu konuda şu an için ana muhalefetin buna ihtiyacı fazlasıyla vardır. CHP kendi arınmasını yapmalı toplumun hassasiyetlerine göre arınmalı ve durulmalıdır.” ifadesini kullandı. CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli, “Zaman zaman Özgür Bey’e de söyledik. CHP’nin 4S’den kurtulması gerekiyor. Parti 4S’ye sıkıştı. Saraçhane, Söğütözü, Silivri, Sosyal medya… CHP’nin buradan sıyrılıp yüzünü Anıtkabir’e ve millete dönmesi gerekiyor.” dedi.

Süreç yorumu: “Siyaset üzerine düşeni yaptı, sıra Meclis’te”

Kürt sorununda başlatılan yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, sürecin hızlandırılması gerektiğini belirterek, “Burada siyaset üzerine düseni yaptı. Şimdi artık sıra Meclis’te atılacak somut adımlarda. Hasta ve yaşlı hükümlüler konusu olsun, diğer konular olsun süreyi uzatmadan gerekli kanunlar çıkarılmalı. Uzadığı takdirde bu sürece karşı iç ve dış yapılar boş durmayacak. Beklemenin hiçbir anlamı yok. Kimlik siyasetiyle, mezhepsel ayrışmalarla bir yere varmak mümkün değildir. Bunun kazananı yoktur. Sancılı, kırılganlığı artıracak açıklamalardan kaçınmak esastır. Sabır ve sağduyu ile yürütülmesi gerektir.” dedi.

Ortadoğu’daki gelişmelere de değinen Bahçeli, “ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları gerekçesizdir. Bölgemizde yaşanan her gerilim, yeni kırılmaların ve yeni cepheleşmelerin önünü açmaktadır. Bu denklemde Suriye ve Lübnan birlikte hareket edebilir. Bu, Ortadoğu’da yeni bir jeopolitik hat oluşturabilir. Türkiye bu süreçte geniş perspektifli bir güvenlik ve dış politika yaklaşımıyla hareket etmelidir.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version