Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, aralarında Kayseri, Muş, Muğla ve Gaziantep’in de bulunduğu 7 ildeki 14 kamu taşınmazını satış yöntemiyle özelleştirme kapsamına aldı. Taşınmazlar için ihaleler pazarlık usulüyle yapılacak ve süreç açık artırmayla tamamlanacak.
Bu arada, 1986’dan 2024’e Türkiye’de özelleştirme geliri 71,6 milyar dolar; bunun 63,4 milyar doları AKP hükümetleri döneminde gerçekleşti. Bu da AKP döneminin toplam içindeki payının yaklaşık yüzde 88,5 olduğu anlamına geliyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmış özelleştirmelerin neredeyse yüzde 90’ı AKP dönemine ait!
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 14 taşınmazı daha satış yöntemiyle özelleştirecek. ÖİB’nin yatırımcılara yönelik duyurusu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Kayseri’nin Talas, Muş’un merkez, Muğla’nın Ula, Manisa’nın Akhisar, Eskişehir’in Tepebaşı, Gaziantep’in Şahinbey ve Şehitkamil ile Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçelerindeki bazı taşınmazların satışı yapılacak. Son teklifler Kayseri, Muş, Muğla ve Manisa’da taşınmazlar için 31 Mart’a, Eskişehir’deki 5 taşınmaz için 1 Nisan’a, Gaziantep ve Tekirdağ’dakiler için 2 Nisan’a kadar verilebilecek.
İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulüyle gerçekleştirilecek, süreç pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla sonuçlandırılacak.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

