Aziz İhsan Aktaş soruşturması kapsamında tutuklanan ve 415 yıla kadar hapsi istenen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bir kez daha tutuklandı.
Akpolat, “Boğaz’daki kaçak yapılaşmalar için rüşvet istendiği” iddiaları üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bugün tutuklu bulunduğu cezaevinden İstanbul Adliyesi’ne getirildi.
‘Rüşvet ve irtikap’ iddiası
Savcılık tarafından ifadesi alınan Akpolat hakkında hazırlanan mahkemeye sevk yazısında ‘rüşvet ve irtikap’ iddiaları yer aldı.
Hakkında “somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesi” bulunduğu iddia edilen tutuklu Akpolat hakkında, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından ‘tanıklara baskı yapabileceği ve delilleri karartabileceği gerekçesiyle’ tutuklama kararı verildi.
Rıza Akpolat hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilmiş oldu.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

