Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Venezuela’ çağrısı: “Uyuşturucuyla zerre kadar ilişkisi olan siyasetçiler…”

TR724 HABER


Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, iktidara ‘uyuşturucuyla mücadele’ konusunda dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “Kimin geçmişte Venezuela’yla ilişkisi olmuşsa, kimin hangi siyasilerin bu yönetimlerle ilişkisi olmuşsa hiç gözünün yaşına bakmayın. Maduro’nun ifadesi alınmadan Türkiye’de herhangi bir uyuşturucuyla zerre miskal ilişkisi olmuş bütün siyasileri kapsayacak bir operasyonu başlatın.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de düzenlenen Yeni Yol Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2025 yılını dünya, bölge ve Türkiye açısından ağır bir muhasebe dönemi olarak değerlendirdi. Küresel düzenin çöktüğünü, Türkiye’de ise ekonomik, ahlaki ve hukuki çözülmenin derinleştiğini anlattı. 2026 yılına çok daha sert bir tabloyla girildiğini söyledi.

Küresel gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde Donald Trump’ın politikalarına da değinen Davutoğlu, petrol ve mineral merkezli yaklaşımların dünyayı yeni bir döneme sürüklediğini savundu. Davutoğlu, bu tabloyu şu sözlerle anlattı: “Hiç çekinmeden, utanmadan insanlığın yüzüne baka baka Trump’ın ilan ettiği petrol ve mineral savaşları, ticaret savaşları, insanlığın içindeki ekonomik adaletsizliği had noktaya getirdi. Yeni sömürgeci bir dönem başladı ve devam ediyor.”

Birleşmiş Milletler düzeninin sona erdiğini savunan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Gazeteciler, düşünce suçluları içeride!

Konuşmasının Türkiye bölümünde ekonomik tabloya sert eleştiriler yönelten Davutoğlu, “Bakmayın yaldızlı laflara, bakmayın Türkiye Yüzyılı iddialarına, halkımız tam bir sefalet yaşıyor.” dedi.

Uyuşturucu ve çeteleşme sorununa da değinen Davutoğlu, “Çeteleşme aldı başını gitti sokaklarda.” diyerek güvenlik zafiyetine dikkat çekti. Adalet ve infaz sistemine yönelik eleştirilerinde Davutoğlu, cezaevlerinin işleyişini şu sözlerle anlattı: “Hapishaneler doldur-boşalt sistemiyle çalışıyor. Önce dolduruyorlar, bakıyorlar ki istiap haddini aştı, bir infaz yasası, boşaltıyorlar. Düşünce suçluları içeride, gazeteciler içeride, siyasiler içeride.”

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version