Site icon Serbest Görüş

Bilal Erdoğan, ‘gemicik’ filosunu unuttu: “Gıda sektöründeyim!”

TR724 HABER


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, katıldığı bir programda, ‘nasıl para kazandığına’ ilişkin soruya ‘gıda sektöründe’ olduğunu söyleyerek cevap verdi. Bilal Erdoğan’ın, babasının ‘gemicikler’ olarak adlandırdığı filosundan bahsetmemesi dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Güngören Belediyesi’nin “Tek Soru, Tek Cevap” programında liseli gençlerle buluştu. Burada gençlerin sorularını cevaplayan Erdoğan’a, “Ticarette uğraştığınızı biliyoruz. Ancak tam olarak ne iş yapıyorsunuz? Neyden para kazanıyorsunuz?” diye sordu. Bilal Erdoğan, o soruya gıda sektöründe olduğunu ifade ederek cevap verdi:

Bilal Erdoğan’ın açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Yüzlerce kullanıcı, “Gemiciklere ne oldu?” diye sordu. BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Sanayi A.Ş.’nin kurucu ortaklarından olan Erdoğan’ın gemi filosu AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Gemicik’ savunmasıyla hafızalara kazınmıştı.

Aile şirketi olan BMZ Denizcilik, Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in ortak olduğu bir şirket. Gemi sayısını arttırmasıyla gündeme gelen şirketin Erdoğan’ın liseli gence verdiği yanıtta yer almaması dikkat çekti. Dönemin Başbakanı olan Erdoğan, Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu gemi şirketine yönelik eleştirileri şu sözlerle savunmuştu: “Bir de bunun sıfırı var, eskisi var. Siz kalkar, 15-16-17 yaşında bir gemi alır ve küçük gemi de küçük bir gemiciklerden olursa ve bunun da ödeme koşulları da gayet iyi olursa, kendi kendini ödeyecek durumda olursa niye alınmasın? Kalkar 300, 400, 500 bin dolar peşinatla bir gemi alabiliyor, ondan sonra da bu gemi, taksitlerini kendisi ödeyebiliyorsa bunu yapabilirsiniz.”

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version