Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sandıktan 2026 bütçesine ‘hayır’ çıktı


AMED – Meclis 2026 yılı bütçesinin temsili oylanması için sokakta kurulan sandıkta “hayır” oyu çıktı. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, 21 Aralık’ta Meclis’te oylamaya sunulacak olan 2026 yılı bütçesine tepki amacıyla Yenişehir ilçesi Ofis Semti AZC Plaza önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. “Emekçiler bu bütçeyi kabul etmiyor” pankartının açıldığı eylemde konuşan KESK Amed Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Serhat Kılıç, iktidarın bütçe kararının yoksulluğu süreklileştirdiğini söyledi.

  

İnsanca yaşamaya yetecek ücret, vergi ve gelirde adalet, vergilerin eğitime, sağlığa, adalete, barışa ve demokrasiye harcandığı bir ülke gibi talepleri sıralayan Kılıç, “21 Aralık’ta bu bütçe teklifine verilecek her kabul oyu ülkemizdeki mevcut yoksulluğun, sefaletin, adaletsizliğin daha da derinleşmesinin altına atılmış bir imza olacaktır. Halk için bütçe, Demokratik Türkiye mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

SANDIK KURULUP OYLAMA YAPILDI

 

Açıklama sonrası temsili kurulan sandıkla bütçe oylaması yapıldı. Bütçe oylamasında oy kullanan emekçiler 2026 bütçesine “hayır” oyu verdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version