Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail Eurovision 2026’ya katılacak: Dört ülke yarışmadan çekildi

İsrail Eurovision 2026’ya katılacak: Dört ülke yarışmadan çekildi


İsrail’in 2026 Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmasına onay verilmesinin ardından İrlanda, İspanya, Slovenya ve Hollanda yarışmadan çekildiğini duyurdu.

Eurovision Şarkı Yarışması 2026’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenecek.

Guardian’ın haberine göre etkinliği organize eden Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) genel kurulu bugün toplanmasına rağmen İsrail’in katılımına dair bir oylama yapmadı.

Bunun yerine yalnızca şarkıların adaletsiz şekilde tanıtılmasını engellemeyi amaçlayan bazı kurallar onaylandı.

EBU, ‘üyelerin büyük çoğunluğunun katılımla ilgili başka bir oylamaya gerek görmediğini’ ve yarışmanın ek güvenlik önlemleriyle planlandığı gibi sürdürüleceğini bildirdi.

Bunun üzerine ilk olarak İrlanda yayıncısı RTÉ, yarışmaya katılmayacağını ve yayınlamayacağını açıkladı.

Peşinden İspanya, Hollanda ve Slovenya’nın yayıncıları da yarışmadan çekildiğini duyurdu.

Eurovision Şarkı Yarışması geçmişte de siyasi gerilimlere sahne olmuştu. Ukrayna’yı işgali ardından Rusya yarışmadan men edilmiş, 7 Ekim 2023’ten itibaren Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından çeşitli biçimlerde protesto edilmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version