Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hilal Nesin’in tiyatro oyunu ‘Saç Ayağı’ Paris’te ilk kez izleyiciyle buluştu

Ensar Nur


Paris’in batısındaki Théâtre de la Clarté, önceki akşam unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. Étoile de Sénart derneğiyle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, Hilal Nesin’in tek kişilik oyunu ‘Saç Ayağı’ Fransa’daki ilk gösterimini gerçekleştirdi. “İlk sahne Fransa’da” etiketiyle duyurulan performans, salonu hınca hınç dolduran izleyicilerin coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

Oyun, Türkiye’de farklı kökenlerden kadınların maruz kaldığı insan hakları ihlallerini cesur bir dille sahneye taşıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası cezaevlerinde, gözaltı merkezlerinde ve göç yollarında yaşanan acılar, bir bir gözler önüne seriliyor. Meriç Nehri ile Ege Denizi’nin soğuk sularında yitip giden hayatlar, KHK mağdurlarının çaresizliği, kayıp çocuklar, Cumartesi Anneleri’nin bitmeyen adalet nöbeti, Kürt, Ermeni ve Alevi kadınların tanıklıkları ve kız çocuklarına yönelik davalar… Her biri ayrı bir başlık altında, derin bir empatiyle işleniyor. Gerçek hikayelerin canlandırılması oyuna dokunaklı bir ruh katıyor.

Sayın vekilim Ömer Faruk Gergerlioğlu başta olmak üzere Saç Ayağı oyununa gelen, dakikalarca alkışlayan herkese sonsuz teşekkürler. Evet, sanat iyileştirir. Biraz daha iyileştim. pic.twitter.com/C9bOeB7xOa

— Hilâl Nisen (@nisenlalih) November 3, 2025

Tiyatro oyununun sergilendiği salon farklı kesimlerden izleyicileri bir araya getirdi. Gece, Hilal Nesin’in ‘Albatros Fırtınası’ kitabını imzalaması ve izleyicilerle sıcak sohbetler eşliğinde çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. İyi dilekler ve umut dolu bakışlarla ayrılan katılımcılar, ‘Saç Ayağı’nın hem sanatsal hem de vicdani bir yankı bıraktığını hissettirdi.


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version