AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. TSK’ya ait kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan 20 askere rahmet diledi. Uçağın kara kutusunun bulunduğunu anlattı. İBB iddianamesine değinmeyen Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’i hedef aldı. “Kurduğu pespaye cümleleri kendisine aynen iade ediyoruz.” dedi. Tayyip Erdoğan’ın gündeminde belediyelerin yaptığı emlak vergisi artışları da vardı. CHP’li belediyelere yüklendi, bu duruma sessiz kalmayacaklarını söyledi.
Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
- Dün 86 milyonun tamamını hüzne boğan çok acı bir haber aldık, millet olarak hepimizin başı sağ olsun. Saat 17.00 itibariyle uçağın enkazına ulaşıldığı bilgisi geldi. Uçağımızın kara kutusuna ulaşıldı. Şehitlerimizin 19’unun naaşına ulaştık, son şehidimizin naaşını arama çalışmaları sürüyor.
- Elim olayı tüm yönleriyle araştırıyoruz. Olayın tüm boyutlarıyla aydınlığa kavuşturulmasını temin edeceğiz. Milletimiz sosyal medyada böyle bir hadiseyi istismar edip alçalanlara karşı prim vermemeli. Milletimizden manipülasyonlara karşı uyanık olmalarını rica ediyorum.
- Ana muhalefet partisi dahil rakiplerimiz bizi takip ediyor, bizim siyasetimizi referans alarak takip ediyor. Türkiye’de siyasetin rotasını AK Parti ve Cumhur İttifakı tayin ediyor. Biz bundan rahatsız değiliz. Rakiplerin kalibresini yükseltebiliyorsak ne mutlu bize. Taklitler aslını yükseltir.
- Siyasetten nezaket dersini almayı unutanlar var. Bunların en başında CHP’nin yeni genel başkanı geliyor. Geçen haftaki hezeyanları karşısında milletimiz gibi bizim de yüzümüz kızardı. Bu ülkenin ana muhalefeti adına utanç duyduk.
- Yeni genel başkanın Türk siyasetinin en ağzı bozuk figürlerden biri olduğu görülüyor. Biz kendimize ve milletimize saygımızdan dolayı elbette bunların seviyesine inmedik. Kurduğu pespaye cümleleri kendisine aynen iade ediyoruz.
- Emlak vergilerindeki artış meselesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden çeşitli tepkiler yükseliyor. Bilhassa CHP’li belediyelerinin yönettiği illerde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinde fahiş artışlar yapıldığını görüyoruz. Ucuzlatacağız dedikleri su ve toplu ulaşım fiyatlarındaki gibi burada da verdikleri sözlerin tersine hareket ediyorlar. Bu artışlara sessiz kalmayacağız. İlgili arkadaşlarımız bir araya geldi haklı talepleri karşılayacak formüller üzerinde konuştular. Önümüzdeki günlerde çözüm önerimizi Meclisimize sunacağız.
ÖNCEKİ YAZITrump’tan İsrail Cumhurbaşkanı’na mektup: “Netanyahu’yu affetmeye çağırıyorum”SONRAKİ YAZIÇekya’yı kuş gribi vurdu: 70 binden fazla kuş itlaf edilecek
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

