Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Danimarka’dan Grönland için gece nöbeti çözümü; Game of Thrones dizisini hatırlattı

Ensar Nur


Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Donald Trump’ın gece yarısı açıklamalarını kaçırmamak için  özel bir “gece nöbeti” kurdu. Her gün saat 17.00’de başlayan nöbet, sabah 07.00’de tüm hükümete dağıtılan “Trump dün gece ne dedi, ne yaptı?” başlıklı raporla sonlanıyor. Yeni uygulama Game of Thrones dizisindeki gece nöbetine (Night watch) benzetildi.

Dünyaca meşhur dizide, duvarın diğer tarafında buzullarda yaşayan Akgezenlerin tehdidine karşı ‘Gece nöbeti’ tutuluyordu. Danimarka da büyük bir kısmı buzullardan oluşan Grönland’a yönelik Trump tehdidini anlık takip edebilmek için gece nöbeti başlattı.

Politiken gazetesinin haberine göre, uygulama bu ilkbahar Trump’ın Grönland’ı “ele geçirme” tehdidinden sonra başladı. Danimarka ile ABD arasındaki diplomatik kriz sırasında, Kopenhag ile Washington arasındaki 6 saatlik zaman farkı büyük sorun oluşturmuştu.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, artık hükümet yetkilileri sabah uyanınca panikle telefonuna bakmak zorunda kalmıyor. Rapor, Trump’ın Truth Social paylaşımlarından basın toplantılarına kadar her şeyi içeriyor.

NATO üyesi olan Danimarka, Trump’ın ikinci döneminde “öngörülemez Amerika” riskine karşı kendini yeniden organize ediyor.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version