Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 4 kişi hayatını kaybetti

Ensar Nur


Yunan sahil güvenliği, Midilli açıklarında göçmenleri taşıyan bir botun alabora olması sonucu 4 kişinin öldüğünü, 34 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Polis sözcüsü, cesetlerin Gera Körfezi açıklarında bulunduğunu, kurtarılanların ise kıyıya ulaştığını söyledi. Kaza sonrası ölenlerin ve kurtulanların kimlik tespitinin sürdüğü belirtildi.

Yunan devlet ajansı ANA’ya göre, 38 kişiyi taşıyan şişme bot, kıyıya yakın bir bölgede karaya oturduktan sonra şiddetli rüzgarlar nedeniyle batmaya başladı.

Hayatta kalanların çoğunun Afrika ülkelerinden geldiği ve Midilli’deki kayıt merkezine götürüldüğü bildirildi.

Midilli, tıpkı diğer Ege adaları gibi, savaş ve yoksulluktan kaçan göçmenlerin Avrupa’ya geçişte kullandığı ana güzergahlardan biri. Bu tehlikeli yolculuklar sık sık can kayıplarıyla sonuçlanıyor. Nisan ayında yine aynı bölgede batan bir botta 3’ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Yunanistan son aylarda özellikle Libya üzerinden Girit’e ulaşan göçmen sayısında artış bildiriyor. Temmuz ayında hükümet, Kuzey Afrika’dan gelenlerin sığınma başvurularını üç ay süreyle askıya almıştı. Bu karar, BM Mülteciler Ajansı (UNHCR) ve Avrupa Konseyi dahil birçok uluslararası kuruluş tarafından eleştirilmişti.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version