Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tülay Hatimoğulları’ndan Bahçeli’ye destek: “Komisyon İmralı’ya gitmeli, bu görüşe tamamen katılıyoruz”

TR724 HABER


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Gerekirse komisyon İmralı’ya gidip yüz yüze görüşmeli.” sözlerine destek verdi. Hatimoğulları, “Baş muhatap olarak Sayın Öcalan’la görüşülmesi bir eşiğin aşılması bakımından önemli olacaktır.” dedi.

Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki “İmralı” açıklamasını değerlendirdi. Hatimoğulları, “Sayın Bahçeli’nin bugün grupta yaptığı komisyonla ilgili konuşma gerçekten çok önemli bir konuşmaydı. Tam 1 Ekim’de bu süreci başlatan, geçen senenin 1 Ekim’inde bu süreci başlatan bir yaklaşıma denk düşen, uygun düşen bir konuşmaydı. Ve Sayın Bahçeli’nin İmralı’ya komisyonun gidebileceği, bunun önünde bir engel olmadığını, Türkiye toplumu adına istediği soruları sorabileceğini ve isterse çıkıp bunu kamuoyuyla paylaşabileceğini… Biz tamamen bu görüşe katılıyoruz. Komisyon mutlaka İmralı’ya gitmelidir. Baş muhatap olarak Sayın Öcalan’la bu görüşmenin gerçekleşmesi bir eşiğin aşılması bakımından önemli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli: “Çekinilecek bir husus görmüyorum”

Devlet Bahçeli, grup konuşmasında, “Gerekirse Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda görev yapan milletvekillerinden bir grup İmralı’ya giderek yüz yüze görüşme sağlamalı, mesajlar ilk ağızdan alınmalı ve kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Bunda çekinilecek bir husus görmüyorum. Bizi bağlayan açıklama 27 Şubat İmralı açıklamasıdır. Bu açıklamanın güncellenerek daha detaylandırılması ve çerçevesinin genişletilmesi hayırlı gelişmelere yol açacaktır.” demişti.

Tülay Hatimoğulları, SDG’ye ilişkin çağrı başlıklarına da değindi: “Diğer konuyla ilgili yani SDG ile ilgili çağrı konusunda elbette onu biz bilemeyiz. Komisyon gitsin, kendisiyle görüşsün, bu konuda görüşlerini alsın. Şam yönetimi ve SDG bugün bir araya gelmiş ve görüşmelerini sürdürüyorlar. Suriye için demokratik müzakere ve demokratik entegrasyon sürecini bizler sürekli destekledik; şimdi de desteklediğimizin altını çizmek isteriz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version