Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kurtulmuş’un Diyarbakır ziyaretinde protokol krizi: Başkanlar salonu terk etti

Kurtulmuş'un Diyarbakır ziyaretinde protokol krizi: Başkanlar salonu terk etti


TBMM Başkanı Numan Kurtuluş‘un açılış konuşması yapmak için Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ile birlikte katıldığı Dicle Üniversitesi’nin akademik yılı açılış töreni, yoklama zorunluluğu nedeniyle öğrencilerle dolup taştı. Salonda yer kalmaması üzerine, törene davet edilen bazı protokol üyeleri salonu terk etti.

TIKLAYIN – Komisyon üyeleriyle Diyarbakır’a giden Kurtulmuş “Ana dili ana sütü kadar helaldir!” diyerek Kürtçe şiir okudu, TBMM hesabından Kürtçe paylaşım yapıldı

Tıp ve Hukuk fakülteleri hariç üniversitenin tüm bölümlerine, törene katılımın zorunlu olduğu ve yoklama alınacağına dair mesaj gönderildi. Bu nedenle binlerce öğrenci salona akın etti. Salon dolunca bazı öğrenciler dışarı çıkmak zorunda kaldı.

Öğrenci yoğunluğu, davetlilere ayrılan alanlarda da krize yol açtı. Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nün davetiyle törene katılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Eş Başkanı ve Bağlar Belediye Eş Başkanı Siraç Çelik, Eş Başkan Leyla Ayaz ile Kayapınar Belediye Eş Başkanı Cengiz Dündar, ön sıralarda oturtuldu.

Salondan ayrıldılar

CEGA Medya’nın haberine göre; bir görevlinin ön sıraların “Meclis’ten gelenlere” ayrıldığını söyleyerek başkanları yerinden kaldırmasıyla tartışma yaşandı. Başka bir alana alınan başkanlar, kısa süre içinde salondan ayrıldı.

Exit mobile version