Gazze Sivil Savunma Kurumu, Hamas’ın ateşkes teklifini kabul etmesine ve ABD Başkanı Donald Trump’ın bombardımanların durdurulması çağrısına rağmen İsrail ordusunun cumartesi günü gece boyunca Gazze kentini ve çevresini ağır şekilde vurduğunu açıkladı.
Kurum sözcüsü Mahmud Bassal, “Çok şiddetli bir gece yaşandı. İsrail ordusu, Başkan Trump’ın bombardımanı durdurma çağrısına rağmen Gazze kenti ve diğer bölgelerde onlarca hava saldırısı ve top atışı gerçekleştirdi” dedi. Bassal, saldırılarda en az 20 evin yıkıldığını belirtti.
Gazze kentindeki Baptist Hastanesi, kentin Tuffah mahallesinde bir eve düzenlenen saldırı sonrası 4 kişinin öldüğünü, çok sayıda yaralı bulunduğunu duyurdu. Han Yunus’taki Nasser Hastanesi ise yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir çadır kampına yapılan insansız hava aracı saldırısında 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 8 kişinin yaralandığını bildirdi.
Trump’ın bu hafta açıkladığı ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun destek verdiği Gazze barış planı; 72 saat içinde ateşkes ilan edilmesini, rehinelerin serbest bırakılmasını, Hamas’ın silahsızlanmasını ve İsrail’in kademeli olarak Gazze’den çekilmesini öngörüyor.
Hamas ise cuma günü yaptığı açıklamada, Trump planı kapsamında Gazze’deki rehineleri serbest bırakmaya hazır olduklarını ancak ayrıntılar üzerinde müzakere edilmesi ve Filistin topraklarının geleceğine dair kararlarda söz sahibi olmaları gerektiğini belirtti.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***