Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emeklilerin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu

Resmi gazetede yayınlandı; gelir desteği ödemelerinde artış!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Eylül ayı enflasyonunun yüzde 3,23 açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin ocak ayında alacağı zammın 3 aylık bölümü kesinleşti. Ekim, kasım ve aralık ayına ilişkin enflasyon verilerinin de açıklanmasıyla emeklilerin alacağı net zam oranı ortaya çıkacak.

TÜİK, eylül ayı enflasyon oranını yüzde 3,23 olarak duyurdu. Böylelikle yıllık enflasyon yüzde 33,29 olurken, söz konusu rakamların ardından emeklilerin alacağı 3 aylık enflasyon farkı da kesinleşmiş oldu.

OCAK AYINDA MAAŞLARA YANSIYACAK 

Mevzuata göre Temmuz ve aralık aylarını kapsayan 6 aylık dönemde paylaşılan enflasyon verileri, doğrudan emeklilerin aylıklarına yansıtılmakta. Ocak ayında açıklanacak zam için temmuz, ağustos ve eylül ayı verileri kesinlik kazanırken, şu ana kadar emeklilerin zam oranı yüzde 7,51 seviyesine yükselmiş oldu.

5 OCAK’TA BELLİ OLACAK 

TÜİK’in 5 Ocak 2026’da duyuracağı aralık ayı enflasyonuyla birlikte emeklilerin 2026 yılında alacakları zamlı maaşları belli olacak.

Söz konusu artış SSK ve Bağ-Kur emeklileri için geçerli olurken, Emekli Sandığı mensupları ve memurlar için maaş artışında enflasyon verilerinin yanı sıra toplu sözleşme payı dikkate alınacak.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version