Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BKM soruşturmasında tutuklanan Hak-İş Başkanı’nın oğlu Osman Arslan ifadesinde ne dedi?

KKM zorunlu karşılık oranı yükseltildi


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Merkez Bankası’nın  suç duyurusu üzerine Bankalararası Kart Merkezi’ndeki (BKM) “çipli kart alımı” ve “Troy yazılım geliştirme” ihalelerinde usulsüzlük iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Hak – İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın oğlu Osman Arslan’ın ifadesi ortaya çıktı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, eski BKM Tedarik ve İdari İşler Müdürü olan Osman Arslan’ın aynı zamanda Hak İş Başkanı’nın oğlu olduğuna dikkati çektiği köşesinde, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde alınan ifadesinde şunları söylediğini aktardı:

“Kasım 2022 ile Ekim 2024 arasında BKM Satın Alma Müdürüydüm. Bahsedilen satın alma süreci 2023’te bütçelenen çip alımıdır. İki farklı birimin iki farklı bütçesinden gelmesinden dolayı Kamu İhale Kanunu kapsamı dışındadır. Hukuk ve iş birimi tarafından gerekli inceleme yapılarak, onay alınmıştır. Ürün teslimi ilgili birimin sorumluluğundadır. Benim yetkim bulunmamaktadır. BKM’nin iç denetimi incelemiş ve usule aykırı bir durum tespit etmemiştir. Sayıştay da ‘Usule uygun’ demiştir.”

Arslan, o dönemin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener ve BKM Genel Müdürü Baran Aytaş, yardımcısı Bora Koç, iki komisyon üyesi ve iki iş adamıyla birlikte tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Saynaz, Arslan’ın BKM’den önce Türksat’ta, Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık İş Sendikası’nda ve Roketsan’da çalıştığını hatırlattı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Exit mobile version