Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süreç komisyonunda ‘Hizbullah’ gerginliği: DEM Parti toplantıyı terk etti

TR724 HABER


Hizbullah üyeliğinde ceza alan Enver Kılıçdarslan’ın bir dönem başkanlığını yaptığı İTTİHAD Başkanı Mehmet Bekir Şimşek’in komisyondaki konuşması tansiyonu yükseltti. Şimşek’in konuşması sırasında DEM Parti salonu terk etti, CHP’li iki isim ise “Domuz bağcıları dinlemeyeceğiz!” diyerek salondan ayrıldı. MHP’li Feti Yıldız da Şimşek’in açıklamalarına tepki gösterdi. Gerginliğin ardından söz alan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise, “Herkes kendi görüşünü savunmakta serbesttir ama geçmişi karıştırarak olmaz. Büyük mesafe alındı, herkesin kullandığı dile dikkat etmesi şarttır.” diye konuştu.

Hizbullah üyeliğinden ceza alan Enver Kılıçarslan’ın başkanlığını yaptığı İslami Tebliğ Tedris İlim Hareketi Adamları Derneği (İTTİHAD) Başkanı Mehmet Bekir Şimşek’in konuşması TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda tartışmaya neden oldu. Şimşek, DEM Parti’nin komisyon üyelerinin toplantıyı terk etmesine yol açan konuşmasında, “Devletin gücünü eline alarak kimi yapıların yanlışlar yaptığını biliyoruz. Ama aynı zamanda Kürt halkı adına ortaya çıktığını iddia eden PKK’nin de Kürtlere büyük zararlar verdiğini biliyoruz.” dedi.

Şimşek, salonda gerilime neden olan konuşmasında, ayrıca şunları söyledi:

MHP’li Feti Yıldız, Şimşek’e, “Askere, polise hakaret edesiniz diye davet etmedik!” tepkisini gösterdi. Şimşek’in konuşmasının devamında tansiyon daha da tırmandı.

DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç, “Bu dille barış yapılabilir mi? Şimdiye kadar tahammül ettik, siz kandan besleniyorsunuz utanın, kan dökücüler. Allah belanızı versin” diye bağırdı. DEM Partili Cengiz Çiçek de “Domuz bağlarıyla insanları katlettiniz. Kürtlerin başına bela olan sizsiniz.” diye konuştu.

DEM Partilileri CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sakinleştirmeye çalıştı. Seslerin yükselmesinin ardından DEM Partili komisyon üyeleri komisyonu terk etti. CHP milletvekilleri Salih Uzun ve Umut Akdoğan ise Hizbullah üyeliğinden ceza alan Enver Kılıçarslan’ın başkanlığını yaptığı İslami Tebliğ Tedris İlim Hareketi Adamları Derneği (İTTİHAD) dinlememeyi tercih ettiklerini ifade ederek konuşmanın başladığı an salondan ayrıldı.

Tartışmanın ardından Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi’nin konuşmasına geçildi. DEM Parti milletvekilleri, komisyon salonuna geri döndü.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version