Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin’den Erdoğan’a Ukrayna için arabuluculuk övgüsü

Ensar Nur


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna savaşındaki arabuluculuk çabalarını övdü.

“Türkiye’nin bu konulardaki özel rolünün talep görmeye devam edeceğinden eminim” diyen Putin, İstanbul’da gerçekleştirilen üç tur doğrudan görüşmenin özellikle insani alanda bazı ilerlemeler sağladığını belirtti.

İstanbul görüşmeleri sınırlı kaldı

İstanbul’daki temaslar, savaşın başlamasından bu yana kayda değer bir sonuç vermedi. Görüşmeler sadece esir takası ve asker cenazelerinin iadesi gibi insani adımlarla sınırlı kaldı. Kiev yönetimi, Moskova’nın görüşmelere karar alma yetkisine sahip olmayan düşük seviyeli temsilciler gönderdiğini savundu.

Rusya ise Ukrayna’dan, işgal altındaki 4 bölgeyi fiilen devretmesini talep ediyor. Kiev bu şartı kesin bir dille reddediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında doğrudan bir görüşme yapılması çağrısında bulundu. Ancak Moskova, temel konular çözülmeden böyle bir buluşmanın erken olduğunu belirtiyor.

Rusya’nın Şubat 2022’de başlattığı geniş çaplı işgal, Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerini harap etti. Üç buçuk yılı aşkın süredir devam eden savaşta on binlerce asker ve sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version