Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çocuk hakları örgütlerinden Şerife Muhammedi için çağrı


HABER MERKEZİ – Rojhilat ve İran’daki 10 çocuk hakları örgütü, insan hakları aktivisti Şerife Muhammedi’ye verilen idam cezasının kaldırılması çağrısında bulundu.   

 

Rojhilat ve İran’daki 10 çocuk hakları örgütü, insan hakları aktivisti Şerife Muhammedi’ye verilen idam cezasının kaldırılması için ortak açıklama yaptı. Açıklamada, cezanın koşulsuz olarak iptal edilmesi istenilerek, şu ifadelere yer verildi: “Adalet, insan hakları ve çocukların korunması için verilen mücadele suç değildir. Böylesi bir ceza, toplum ve aktivistler üzerinde baskı aracı olarak kullanılmaktadır. Hayatını çocukların korunmasına adayan bir kadına verilen bu karar temelsizdir. Ayrım gözetmeksizin herkes için insanca bir yaşam talep ediyoruz. Toplumun yoksulluk, eşitsizlik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde, en fazla çocuklar etkilenmektedir. Eğitim, gelişim ve destek alanlarında büyük eksiklikler yaşamaktadırlar. Böylesi bir tabloda, Şerife Muhammedi gibi vicdan sahibi insanların emekçilerin ve çocukların hakları için mücadele etmesi ve bu hakları talep etmesi kaçınılmazdır.”

 

Şerife Muhammedi, 5 Aralık 2023 tarihinde Reşt kentindeki evinde İran İstihbarat Bakanlığı’na bağlı güçler tarafından yargı kararı olmadan gözaltına alındı. Şerife Muhammedi’nin davası, Reşt Devrim Mahkemesi’nin birinci şubesinde, yargıç Muhammed Ali Derviş Goftar başkanlığında görüldü. 4 Temmuz 2024’te “rejim karşıtı faaliyet” suçlamasıyla idam cezasına çarptırıldı. 16 Ağustos 2025’te bu ceza, İran Yüksek Mahkemesi’nin 39. şubesi tarafından onaylandı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version