Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Başkanı Trump: İsrailliler şartlarımı kabul etti, Hamas’ın da kabul etme zamanı geldi

ABD Başkanı Trump: İsrailliler şartlarımı kabul etti, Hamas’ın da kabul etme zamanı geldi


ABD Başkanı Donald Trump, “İsrailliler şartlarımı kabul etti, Hamas’ın da kabul etme zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Trump, ABD merkezli Truth Social platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Hamas’a, ateşkes için sunduğu şartları kabul etmesi için “son defa uyarı” yaptığını yazdı.

ABD Başkanı, açıklamasında, “Herkes esirlerin evine dönmesini istiyor. Herkes bu savaşın bitmesini istiyor! İsrailliler şartlarımı kabul etti, Hamas’ın da kabul etme zamanı geldi.” değerlendirmesinde bulundu.

Hamas’ı, ateşkes teklifini kabul etmemenin sonuçları konusunda ikaz ettiğini belirten Trump, “Bu son uyarım, bir daha olmayacak!” diye ekledi.

Trump’ın açıklaması, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun geçen günlerde, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini duyurmasının ardından geldi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version