Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

33’ncü Kürt Kültür Festivali Dortmund’da başladı

33’ncü Kürt Kültür Festivali Dortmund’da başladı


HABER MERKEZİ – Avrupa’da Kürtlerin en büyük kutlama etkinliği olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin 33’incisi bu yıl “Özgür Önderlik ve Demokratik Toplum” şiarıyla Almanya’nın Dortmund kentinde kutlanıyor.

 

Almanya ve Avrupa’nın farklı ülkelerinde gelen Kurdistanlılar ve dostları sabah saatlerinden itibaren alana akmaya başladı. Festival etkinliğinin kutlanacağı alanda kurulan güvenlik bariyerlerinden geçen Kurdistanlılar ve dostları, alanda halaylar çekerek, açılan stantlarda alışveriş yaparak kutlamanın başlamasını bekliyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl  “Özgürlük ve Demokrasi Yürüyüşü” de büyük ilgi gördü. 9 Eylül’de Köln’de başlayan ve beş gün boyunca farklı güzergahlarda devam eden yürüyüş, festival alanında son buldu.

 

Özgürlük yürüyüşçüleri, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve özgürlüğünü simgeleyen flamalar eşliğinde alana giriş yaptı. Alanda coşkulu bir şekilde karşılanan yürüyüşçüler, hep birlikte “Çerxa Şoreşê” marşını okuyarak, kitleyi selamladı. Özgürlük yürüyüşçülerin alana gelmesi ile birlikte alanda halaylarla ve büyük coşku ile festival etkinliğinin başlaması bekleniyor. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version