Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’den Parti Teşkilatlarına ‘Malazgirt’ Genelgesi: ‘Ülkücü Sloganlar Atılmayacak’

MHP'den Parti Teşkilatlarına 'Malazgirt' Genelgesi: 'Ülkücü Sloganlar Atılmayacak'


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzasıyla, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü dolayısıyla parti teşkilatlarına genelge yollandı. Genelgede kutlama törenine katılacak parti üyelerinden alana sadece Türk bayrağıyla gelmeleri ve milliyetçi-ülkücü slogan atmamaları talep edildi.


A+
Yazı Boyutunu Büyüt


A
Yazı Boyutunu Küçült

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü dolayısıyla parti teşkilatlarına bir genelge gönderdi. Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun ebedî yurt edinilmesinde ve bin yıllık kardeşlik hukukunun tescilinde önemli bir tarihi olaya işaret ettiğine değinilen genelgede, bu yılki kutlamaların “Terörsüz Türkiye” yolunda atılan adımlarla örtüşen bir döneme denk geldiği belirtildi.

Genelgede, MHP teşkilatlarının etkinliklerde dikkat etmesi gereken hususlar “Ev sahibi olması hasebiyle görevli teşkilatlarımız, Bitlis ve Muş il başkanlıklarımızdır. Bitlis ve Muş il başkanlıklarımıza birinci derecede destek verecek teşkilatlarımız Ağrı, Bingöl, Batman, Siirt ve Van il başkanlıklarımızdır. Bu illerimiz dışındaki il başkanlıklarımızın katılımı, isteğe bağlıdır. Kutlamalarda yer alacak partililerimiz ve gönüldaşlarımızın, zaferin taşıdığı ortak anlam ve değeri yansıtan davranışlar içinde olması önem arz etmektedir” şeklinde sıralandı.

‘GÖLGELEMEYE İZİN VERİLEMEYECEK’

Genelgede, 25-26 Ağustos’taki kutlamalarına katılan MHP’lilerin ve tüm vatandaşların Türkiye’nin şeref, haysiyet ve itibarına yakışır şekilde davranacağından emin olunduğu vurgulanarak “Millî değerlerimize yaraşır surette, millî kaynaşmanın ve kaderdaşlığın emsalsiz örneğini sergileyeceklerdir. 26 Ağustos’u gölgelemeye karartmaya, muhtevasından koparmaya çalışanlara izin ve fırsat verilmeyecektir” denildi.

Malazgirt’te düzenlenecek programın partiler üstü bir anlayış ve fedakârlığın tezahürü olduğu belirtilerek “O bakımdan milletimizin bütün fertlerinin heyecan ve coşku içinde katılacağı, devletin her kademesinin temsil edileceği zafer kutlamaları sırasında; parti bayrak, amblem ve flamaları bulundurulmayacaktır. Sadece Türk bayrağı taşınacaktır. Kutlamalar sırasında Malazgirt Zaferi’nin izhar ettiği kucaklayıcı atmosfere yaraşır bir biçimde, disiplin içinde hareket edilecek, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Milliyetçi Ülkücü Hareket’i yansıtan sloganlar atılmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘KURALLARA UYMAYANLAR UYARILACAK’

MHP’nin genelgesinde “Siyasi ayrım gözetmeksizin her kardeşimizle, her arkadaşımızla, her vatandaşımızla tam bir gönül seferberliği içinde kalınacak, kucaklaşma ve kaynaşma sağlanacak, kardeşlik ve millî ruhun beklentileri sadakatle ifa ve izhar edilecektir. Kutlama etkinliklerine iştirak için hazırlanan teşkilatlarımız, katılımcıları şimdiden bu hususta bilgilendirecek ve hazırlıklar titizlikle yapılacaktır” denildi.

Ayrıca MHP teşkilatlarının 25-26 Ağustos günü, program alanına intikalden ayrılış anı da dâhil olmak üzere, her aşamada çok titiz, saygılı ve tedbirli olmakla mükellef olduğu, buna uymayan kim olursa olsun derhal uyarılacağı ve önlemler alınacağı ifade edildi.

Kaynak: ANKA


Etiketler

MHP


Semih Yalçın


‘KHK’ Yeniden Gündemde… Feti Yıldız’dan Çarpıcı Paylaşım


Her Evde Bulunuyor Ama Evcil Hayvanların Hayatıyla Oynuyor! Bu 10 Bitkiye Bakmadan Önce Dikkat


Saat Verildi, Sağanak Yağış Geliyor


‘Terörsüz Türkiye’ Hukuku Nasıl Olacak? Mehmet Uçum Madde Madde Sıraladı

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version