Memur-Sen, 6,5 milyon kamu çalışanı ve emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde Hakem Kurulu’na adil karar çağrısı yaptı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Talimatla değil adaletle karar verin.” diyerek heyete seslendi. Hakem Heyeti’nin kararını en geç 27 Ağustos’a kadar açıklaması gerekiyor.
Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun memur ve memur emeklilerinin 2026-2027 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere bugün gerçekleştireceği dördüncü toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada yaptığı açıklamada kamu çalışanlarının maaş artış oranı için adil bir karar verilmesi çağrısı yaptı.
Hakem Heyeti’ne seslenen Yalçın, “Noter damgasından kurtulmak istiyorsanız talimatla değil adaletle karar verin.” dedi.
6,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamsı üzerine devreye giren Kamu Hakem Kurulu bugün dördüncü kez toplanacak. Hakem Kurulu bugüne kadar üç toplantı yaptı ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***