Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamu emekçilerinden bakanlık önünde protesto: “Bu halkı Saray’ın önüne de götürürüz”

TR724 HABER


Memur ve memur emeklisi için belirlenen ve ‘sefalet ücreti’ olarak tanımlanan zamma tepkiler büyüyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde protesto gerçekleştirdi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, zam oranlarına tepki göstererek, “Bunun tek bir müsebbibi var, Saray’da oturan Cumhurbaşkanı’dır. Türkiye’de bu açlık ve sefalete karşı koymaya bu halkı demokratik haklarımızı kullanarak Saray’a da, Saray’ın önüne de götürürüz. Sesimizi orada duymak istiyorlarsa orada da duyururuz.” dedi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2026’nın ilk 6 ayında yüzde 11, ikinci 6 ayında yüzde 7, 2027’nin ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 4 zam yapılmasını kararlaştırdı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde memur ve memur emeklisi için belirlenen zam oranına tepki gösterdi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Lüksten, şatafattan asla fedakarlık yapmayanlar şimdi diyor ki, ‘Emekçiler yemek porsiyonlarını küçültsün.’ İstediğimiz tek bir şey var dedik; alın terimizini hakkı, insanca yaşayacağımız ücret, kiramızı rahat ödemek, evde yiyecek olduğumuz gıdaları rahat almak, çocuğumuzun okul masraflarını borçlanmadan almak. Başka hiçbir talebimiz olmadığını söyledik.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren Yıldırım, şunları kaydetti:

 

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version