Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çanakkale’den ‘Savaşan İHA Yarışması’na tepki



ÇANAKKALE – Teknofest fuarı kapsamında “Savaşan İHA Yarışması”nın düzenlenmesine ilişkin açıklama yapan Gökçeada/İmroz Dayanışma Platformu, “Gökçeada/İmroz’un savaş söylemi ile değil, barış söylemi ile anılmasını istiyoruz” mesajı verdi. 

 

Gökçeada/İmroz Dayanışma Platformu, Teknofest fuarı kapsamında Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde “Savaşan İHA Yarışması” etkinliğinin düzenlemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Etkinlik kapsamında ilçenin birçok yerine “Savaşan İHA Yarışması” yazılı afişler asıldı. 

 

Açıklamada, “Tarihsel adı İmroz olan Gökçeada, yakın tarihte yaşanmış travmatik uygulama ve gelişmeler neticesinde demografik yapısı hızla dönüşüme uğramış özel bir coğrafyadır. Bu nedenle burada düzenlenen her etkinlik, aynı zamanda simgesel bir anlam da taşımaktadır. Bu tür etkinliklerin, adanın tarihsel hafızasında yer alan hassasiyetleri gözetmeden yapılması, barışçıl bir gelecek beklenti ve arzusuna zarar verebilir. ‘Savaşan İHA Yarışması’ bizleri tam da bu nedenlerle ciddi bir şekilde endişelendirmektedir. Bunun yanı sıra bu etkinlik, ‘Sakin Şehir (Cittaslow)’ ünvanı ile anılan adamızın bu kimliği ile de doğrudan bir uyumsuzluk göstermektedir” denildi. 

 

TALEPLER

 

Açıklamanın talepler bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

 

“* Gökçeada/İmroz’un ‘savaş’ söylemi ile değil, ‘barış’ söylemi ile anılmasını istiyoruz.

 

 * Adamızda düzenlenecek etkinliklerin, adanın tarihsel kimliği ve hassasiyetleri gözetilerek planlanmasını talep ediyoruz. 

 

* Gençlerin teknolojiyi barış ve sürdürülebilirlik için kullandığı, onlara yönelik teknoloji yarışmalarının, savaş değil barış temaları, çevresel duyarlılık ve toplumsal yarar ekseninde kurgulanmasını istiyoruz. 

 

* ‘Sakin Şehir’ olarak tescil edilen adamızda savaş uçakları, İHA gürültüleri, kontrolsüz yapılaşma, dizginsiz kitle turizmi değil, çok kültürlü, huzurlu ve sakin, doğası tahrip olmayan, suyu, ekolojik dengeleri korunan, var olan potansiyeli ve zenginliklerine dayalı olarak gelişen bir ada istiyoruz.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version