15 Temmuz sırasında Özel Kuvvetler Komutanı olan, 13 gün sonra korgeneralliğe terfi ettirilen ve 2020’de de kadrosuzluk gerekçesiyle emekli edilen Zekai Aksakallı’nın, Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandığı iddia edildi.
12Punto yazarı Müyesser Yıldız, “15 Temmuz’un kritik ismi Zekai Paşa’nın dönüşü” başlıklı yazısında, şunları kaleme aldı:
“5 yıl önce kadrosuzluktan emekli edilen Zekai Aksakallı hakkında bu süreçte, ‘SADAT’ın başına geçti geçiyor’, ‘Saray’a danışman oluyor’ gibi çeşitli iddialar ortaya atıldı; ancak hiçbirisi doğru çıkmadı.
Şimdilerde yeni bir iddia gündemde. Aksakallı’nın, TSK mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonu Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandığı ve birkaç gün içinde göreve başlayacağı bildiriliyor.
Doğruysa; 130’un üzerinde şirketi ve 38 bini aşkın çalışanıyla maden-metalürjiden çimento beton kâğıda, otomotivden lojistiğe, kimya-tarımdan enerjiye, finanstan gıdaya kadar birçok sektörde faaliyet gösteren OYAK için ilginç bir tercih.
Şöyle ki; 2016’dan beri OYAK Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı emekli Tümgeneral Mehmet Taş yürütüyor. Geçtiğimiz 17 Mayıs’ta yapılan 65’inci Genel Kurul toplantısından sonra da Taş, görevine devam etti.
1.5 ay sonraki bu değişikliğin önemli bir sebebi olmalı.
Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren OYAK’ın yönetiminin neredeyse tamamını MSB ve Genelkurmay Başkanlığı’nın belirlediği dikkate alındığında; Zekai Aksakallı tercihini Bakan Yaşar Güler’in, yeniden bakan olmak istediği konuşulan Hulusi Akar’a karşı bir hamlesi olarak yorumlayanlar var.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***