AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından kamuoyuna seslendi. Orman yangınlarına ilişkin konuşan Erdoğan, “30 büyükşehrimiz var. İtfaiyecilik büyükşehirlerin işidir. Büyükşehirler birimlerini en ideal şekilde kurmak suretiyle bu işi üstlenecektir.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplandı. Saray’da gerçekleşen toplantı, saat 14.10 itibarıyla başladı. Toplantıda orman yangınları, Terörsüz Türkiye süreci ve İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de yaşananlar ele alındı. Kabine toplantısı saat 16.30 civarında sona erdi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan’dan CHP’ye kritik mesajlar geldi.
Erdoğan, CHP lideri Özel’in “Eurofighter için bize teşekkür etmeli.” sözüne yanıt vererek, “Ana muhalefet partisi başkanının şikayet ettiği ülkesini kapalı kapılar ardından sahip çıktığını iddia etmesi eğer doğruysa kıymetli bir adımdır. Biz bundan rahatsız olmayız. Onları teşekkür dilenme zahmetinde bırakmaz kendilerini tebrik etmekten yüksünmeyiz. Yeter ki Türkiye partisi olmayı başarsınlar.” dedi.
‘Terörsüz Türkiye, muhalefet için bir fırsat
Erdoğan ayrıca “Terörsüz Türkiye” diye isimlendirilen süreç kapsamında CHP’ye mesaj verdi: “Türkiye’nin terör prangasından kurtulma mücadelesi farklı hesaplara kurban edilmemelidir. Siyasette pek çok şeyin kazası olur ama bu konuda süreci sulandırmanın mazereti olmaz. Bunu ne millet ne tarih affeder. Süreç ana muhalefet partisi için bulunmaz bir fırsattır. Ana muhalefetin tarihin doğru tarafında konumlanması milletimizin de beklentisidir. Terörsüz Türkiye süreci bunun için önemli bir referans olacaktır. İşbirliği çağrımızı yineliyoruz.”
İhmali olan varsa gereği yapılacak
Erdoğan’ın gündeminde orman yangınları da vardı:
- Yangınla mücadelede hayatını kaybeden 5 orman işçimiz ve 5 AKUT gönüllümüze Allah’tan rahmet diliyorum. Orman yangınlarıyla mücadele ve sıvı kaybından şehit olan askerlerimizle ilgili soruşturma devam ediyor. Milletçe hepimizi yasa boğan 2 hadisenin nedenleri netleşecek, ihmali olan varsa gereken yapılacaktır.
- Ormanlarımızı 14 İHA, 776 gözetleme kulesi ile 7/24 takip ediyoruz. Yangınlar 2 dakika içinde tespit ediliyor. İHA kullanan 2 ülkeden biriyiz. Dünyada 5 ülkenin sahip olduğu yangın yönetim uçağı da bu konuya ne kadar ehemmiyet verdiğimizin göstergesidir. Yangına müdahale süresini 45 dakikadan 11 dakikaya düşürdük.
- Devam eden 2 yangın dışında diğerlerinin tamamını kontrol altına aldık. İlave tedbirler almayı sürdüreceğiz. Bu bir savaş bir yeşil vatan müdafası. Bu sinsi düşmana karşı gereken neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Siyasi rant devşirmeye çalışan fırsatçılara rağmen yapacağız. Bu savaşı milletimiz olmadan kazanamayız.
- 4 bin 247 yangın ile mücadele ettik. 9 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz. 30 büyükşehrimiz var. İtfaiyecilik büyükşehirlerin işidir. Büyükşehirler birimlerini en ideal şekilde kurmak suretiyle bu işi üstlenecektir.
- 30 büyükşehir dışında 51 ilimiz var. 51 ilimizde de AFAD’ımızla bu işimizi örgütleyeceğiz. AFAD 51 ilde teşkilatlanmasını yapacak. AFAD en güçlü şekilde bu işi planlayacaktır. Teşkilatımız şu anki gücünü daha da artıracak ve Türkiye genelinde nerede ne tür felaket olursa koşuyorsa bundan sonra da aynı şekilde ülke genelinde her yere yetişecektir. Selden kütük kapma peşinde olanları milletimize havale ediyorum.
ÖNCEKİ YAZISisi’den Trump’a Gazze çağrısı: “Savaşı durdurmak ve yardım ulaştırmak için çaba gösterin”SONRAKİ YAZIAdalet kişiye göre eğilip bükülmez!
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***