Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Silivri Cezaevi’nden 16.20 itibariyle tahliye edildi. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Özdağ, “5 ay beni tek kişilik hücrede tuttular. Hiç bir suçumuz yok ama 5 ay sizi tek başınıza hapsedebiliyorlar. Hiç birimizin anayasal ve yasal hakları güvence altında değil. Tekrar herkesin bu ülkede eşit vatandaş olduğu, farklı hukukun uygulanmadığı bir Türkiye’nin inşaa edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Ümit Özdağ’ın açıklamaları şöyle:
- 2 sene 4 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildim. Bana atılan suç, Kayseri’de Suriyelilere yönelik tepkiyi kışkırtmak suçu konusunda ellerinde hiç bir delil olmamasına rağmen hakikate aykırı beyanla ceza tesis edildi. Ama bunun istinafı var, Yargıtay’ı var. Ve göreceksiniz bundan beraat edeceğiz.
- Türk halkı vicanında bu kararı onaylamamıştır. Ve hukukun nasıl düşman ceza hukuku olarak muhalefeti baskı altına almak için kullanıldığının çok somut bir örneğini burada birlikte yaşadık.
- 5 ay beni tek kişilik hücrede tuttular. Hiç bir suçumuz yok. Ama 5 ay sizi tek başınıza hapsedebiliyorlar. Hiç birimizin anayasal ve yasal hakları güvence altında değil. Tekrar herkesin bu ülkede eşit vatandaş olduğu, farklı hukukun uygulanmadığı bir Türkiye’nin inşaa edilmesi gerekiyor.
- İlk siyasal açıklamam, ‘Nerede kalmaştık’… Oradan devam edeceğiz. Hapishane şartlarında tutukluların birbirleriyle görüşmleri mümkün değil. Ancak avukat görüşü sırasında karşılaşabiliyorsunuz. Orada da Ekrem beyi bir uca, beni bir uca koyuyorlardı. Konuşma şansımız olmuyordu.
- Doğrusu benim de merak ettiğim husus gerekçeli kararın nasıl inşaa edileceği. Ben buradan çıkar çıkmaz ilk yapmayı planladığım şey şu camiide şükür namazı kılmaktı. Ama jandarma izin vermemiş. Kalabalık olur diye. Şimdi Ankara’ya geçeceğim. Ondan sonra çalışmalara başlıyoruz.
148 gün süren hukuksuzluk bugün sona erdi.
Ve şimdi kaldığımız yerden mücadelemizin ilk günü!.. pic.twitter.com/0awSEj2EhY
— Ümit Özdağ (@umitozdag) June 17, 2025
2 yıl 4 ay hapis cezası verildi; Ümit Özdağ için tahliye kararı
ÖNCEKİ YAZIKanal İstanbul güzergahında 2,5 milyon metrekarelik alan imara açıldı!SONRAKİ YAZIDevlet Bahçeli: “İsrail’in amacı Anadolu coğrafyasını çevrelemektir”
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***