Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel, iktidara yüklendi: “Bu açtığınız yoldan yarın başkaları yürür, bir taneniz dışarıda kalmaz!”

TR724 HABER


CHP lideri Özgür Özel, AKP rejimi yargısının muhalif belediyelere yönelik hukuksuz operasyonlarına sert tepki gösterdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Özel, eften püften sebeplerle CHP’li belediye başkanlarının görevden alındığını ve tutuklandığını anlattı. AKP döneminde belediyelerden tahsis edilen araçları hatırlatan Özel, “879 araba partinize tahsis edilmiş, belediyelerden. Açıp bakan yok. Seçimde 1,5 ay Peugeot Partner kullanılmış diye belediye başkanını görevdan alıyorsunuz. Bu kadar zul… Bu yaptıklarınızın açtığı yoldan yarın başkası yürür, bir taneniz dışarıda kalmaz. Bir taneniz dışarıda kalmaz.” dedi. Özel, Akın Gürlek’e AKP döneminde İBB’nin araç tahsis ettiğini belgesiyle açıkladı. 

CHP lideri Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Filistin ve İsrail politikası üzerinden yüklendi. Trump’ın Filistin’le ilgili planlarına Erdoğan’ın sessiz kaldığını hatırlatan Özel, “Netanyahu ile küçük harflerle konuşuyor. Onu azdıran Trump’a ise hiç ses çıkarmıyor. Trump, oradaki Filistinlileri oradan sürmeyi, oralara kumarhane yapmayı, oralara çökmeyi planlamış, programlamış… Bizimkiler de sus pus oturuyor. Biz Filistin meselesini partimizin temel meselesi olarak görürüz. Erdoğan’a sormak lazım: Siz Filistin meselesinde neredesiniz? Trump, Filistin’i boşaltırken, oraları kumarhane yaparken neredesiniz? Bugün de İsrail’in İran’ı vurması karşısında Trump’a ağzınızı açamayışınzın sebebi ne? Neyi takas ediyorsunuz? Türkiye’nin hangi menfaatleriyle, hangi şahsi menfaatleri takas ediyorsunuz? Geleceğin cumhurbaşkanına darbe yapmanın karşılığında bu pozisyonu mu tutuyorsunuz? Yazıklar olsun!” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidara ekonomi ve dış politika üzerinden yüklendi. Kiraz, erik, şeftali, muz gibi meyvelerin fiyatlarını hatırlattı, insanların meyve alamadığını kaydetti.

 

Özgür Özel’in hedefinde İBB’ye yönelik soruşturmaları yürüten isim olarak bilinen ve rejimin ‘seyyar giyotini’ olarak tanımlanan İstanbul Cumhuriyet Başsacısı Akın Gürlek de vardı. Özel, İBB’nin AKP’de olduğu dönem Akın Gürlek’e makam aracı tahsis edildiğini, yakıtının da yine İBB tarafından karşılandığını Teftiş Kurulu’nun raporunu göstererek anlattı:

Özel’in konuşmasından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

TÜİK HESABINA GÖRE VERİLİRSE EYVAH Kİ NE EYVAH

Özgür Özel, tek adam rejimine geçilmeden önce 50 TL’lik mazotla bir bidonun doldurulduğunu, bugün ise 1 litre bile yakıt alınamadığını anlattı.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version