CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yarın (10 Haziran) düzenlenecek cenaze törenine katılabilmek için Adalet Bakanlığına başvuruda bulundu.
Halk TV canlı yayınına konuk olan İBB Başkanı Danışmanı Serkan Özcan, İmamoğlu’nun avukatları aracılığıyla Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunacağını duyurdu.
İmamoğlu’nun avukatlarından Mehmet Pehlivan, İmamoğlu’nun cenazeye katılmak için Adalet Bakanlığı’na başvurduklarını ifade etti.
Pehlivan, yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Yetkili, Müvekkil Ekrem İmamoğlu, uzun yıllardır siyasi yol arkadaşlığı yaptığı, aynı zamanda mensubu bulunduğu partinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmakta iken vefat eden merhum Ferdi Zeyrek’in, Manisa ilinde düzenlenecek olan cenaze törenine katılmak istemektedir. Müvekkilin, hem kişisel yakınlığı hem de siyasi sorumluluğu gereği bu törene katılımı büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle, müvekkilin cenaze törenine iştirak edebilmesi adına gerekli iznin verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz”
Ferdi Zeyrek’in cenaze töreni detayları
Zeyrek için 10 Haziran Salı günü saat 11.00’de Manisa Büyükşehir Belediyesi binası önünde tören düzenlenecek. Ardından öğle namazına müteakip Hatuniye Camii’nden cenazesi kaldırılarak son yolculuğuna uğurlanacak. Törenin ardından Zeyrek, Çatal Mezarlığı’na defnedilecek.
Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***