Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, Ukrayna sınırı boyunca tampon bölge oluşturacak

Ensar Nur


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun sınır bölgelerindeki sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini öne sürerek, bu nedenle Rus ordusunun sınır hattında bir “tampon bölge” kurma kararı aldığını duyurdu.

Başkent Moskova’da hükümet yetkilileriyle yaptığı toplantıda konuşan Putin, Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıların sivilleri hedef aldığını savundu. “Düşman genellikle askeri değeri olmayan evler, insanlar, ambulanslar ve tarım makineleri gibi sivil hedefleri vuruyor” diyen Putin, saldırıları “terör eylemi” olarak nitelendirdi.

Putin, Rus ordusunun bu tehdide karşı harekete geçtiğini belirterek, “Sınır boyunca gereken, güvenli bir tampon bölgenin oluşturulmasına karar verildi. Silahlı kuvvetlerimiz şimdi bu görevi yerine getiriyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version