Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nihat Zeybekci’nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB’ye açık bir mesaj mı?

Nihat Zeybekci'nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB'ye açık bir mesaj mı?


Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, AKP Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci‘nin enflasyonla mücadele arz ayağının eksik olduğu yönündeki açıklamalarına yönelik olarak, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası yönetimine dönük açık birer mesaj mı?” dedi.

Zeybekci’nin “Faiz yatırım yapılamayacak kadar yüksek ve enflasyonla mücadelenin arz ayağı eksik…” sözlerini hatırlatan Aktaş, yazısında şunları söyledi:

“Ne dersiniz; Nihat Zeybekci’nin bu iki ifadesi ya da çıkışı doğrudan ekonomi yönetimine bir gönderme mi?

Nihat Zeybekci 2004 yılında Denizli Belediye Başkanı olarak AKP çatısı altında siyasete girdi ve belediye başkanlığından sonra da uzun süre Ekonomi Bakanlığı yaptı. Şimdi de partisinin Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Dolayısıyla Zeybekci’nin ekonomiye ilişkin söyledikleri partide çok önemli bir konumda bulunmayan bir ismin dile getirdiği görüşler gibi okunamaz.

Şu durumda bir kez daha soralım:

“Nihat Zeybekci’nin faizin yüksek olduğu ve enflasyonla mücadele konusunda arz yönlü politikaların eksik kaldığı yönündeki açıklamaları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası yönetimine dönük açık birer mesaj mı?”

Doğrusu benim okumam, yorumlamam öyle, sizi bilmem…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 




 

 

Exit mobile version