Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteciler davasında bir beraat, 3 ceza istemi


İZMİR – Gazeteciler Semra Turan, Tolga Güney, Delal Akyüz ve Melike Aydın’ın yargılandıkları davada, Semra Turan hakkında beraat kararı verildi. Akyüz, Güney ve Melike Aydın için ceza istemiyle mütalaa verildi. 

 

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Semra Turan, Tolga Güney, Delal Akyüz ve JINNEWS muhabiri Melike Aydın’ın mesleki çalışmaları nedeniyle “örgüt üyesi olmak” iddiasından ayrı ayrı yargılandıkları davanın duruşması görüldü. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve haklarında ayrı ayrı iddianame hazırlanan gazetecilerin davası İzmir 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Semra Turan’ın katılmadığı duruşmada, Güney ve Melike Aydın ve avukatları hazır bulundu. 

 

Gazetecilerden ilk olarak Semra Turan’ın duruşması görüldü. Semra Turan’ın avukatı tanık beyanları ve dosyaya konulan dijital materyallerin suçlamaya yetersiz olduğunun ifade ederek, müvekkilinin beraatini istedi.

 

Mahkeme, Semra Turan’ın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü kuşkudan uzak delil bulunmaması nedeniyle beraatine karar verdi. 

 

3 GAZETECİNİN DURUŞMASI ERTELENDİ

 

Ardından gazeteciler Melike Aydın ve Tolga Güney’in duruşması görüldü. Açık tanık Buse Aslan’ın beyanlarının dinlenmesinin ardından esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan iddia makamı, 2 gazetecinin “örgüt üyesi olma” suçlamasından hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

 

Avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlama talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi. 

 

Gazetecilerden son olarak duruşması görülen Delal Akyüz, açık tanık Buse Aslan’ın beyanlarını kabul etmediğini ifade ederek yaptığı çalışmaların gazetecilik faaliyetleri içerisinde olduğunu söyledi. 

 

Daha sonra esas hakkında mütalaasını sunan iddia makamı Akyüz hakkında “örgüt üyelisi olmak” iddiasından ceza isteminde bulundu. 

 

Akyüz hakkındaki adli kontrol tedbiri kararının devamına karar veren mahkeme, avukatların savunma için süre talebini kabul ederek duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version