Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Kıbrıs ziyaretine Türkiye’den götürülen bin kişinin dönüşte havaalanında içki ve sigara alışverişinde birbirine girdiği iddia edildi.
Erdoğan’dan dünyaya Kıbrıs mesajı: Çözüm yoksa, GKRY’yi muhatap almak, ticaret yapmak, limanlarımızı kullandırmamız mevzubahis olamaz
Kuzey Kıbrıslıların büyük protestolarla karşıladığı Erdoğan’ın ada seferinin yankıları sürerken çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre Kuzey Kıbrıs’taki külliye açılışının kalabalık olmayacağı endişesiyle Türkiye’den bin kişi özel uçakla adaya götürüldü.
Bugün Kıbrıs Gazetesi’nin manşetten verdiği habere göre; götürülenler dönüşte havalimanında ‘içki-sigara’ için kavgaya tutuştu.
“Kıbrıs halkı yoktu, kalabalık Türkiye’den taşındı: Külliye dönüşü içki-sigara kavgası” başlıklı yayınlanan haberde, “Kıbrıs Türk halkının istemediği ‘yavru külliye’nin açılışı, halktan kopuk, ithal kalabalıkla gerçekleştirildi. Katılımın yetersiz kalacağı endişesiyle Türkiye’den özel uçaklarla getirilen yaklaşık bin kişi, açılış töreninde yer aldı. Çoğunluğu genç olan misafir grup, dönüşte havaalanında içki ve sigara alışverişinde birbirine girdi. Türkiye’den taşınan kalabalık ile AKP’li yöneticiler arasında havaalanında tartışmalar yaşandı” denildi.