Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Banka çalışanı 49 müşterinin hesabından 34 milyon lirayı zimmetine geçirdi, paranın bir kısmını kripto borsasında kaybetti!

Banka çalışanı 49 müşterinin hesabından 34 milyon lirayı zimmetine geçirdi, paranın bir kısmını kripto borsasında kaybetti!


Konya’nın Ereğli ilçesinde çalıştığı özel bankadan 43 müşteriye ait 34 milyon lirayı zimmetine geçirdiği tespit edilmesi üzerine tutuklanan Perihan Yazar (38) ve nişanlısı Settar Arslan (37) hakkında soruşturma tamamlandı. Sevgililer hakkında 21’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Perihan Yazar ifadesinde borçlarının olduğunu söyleyerek bu işe kendisini nişanlısının yönlendirdiğini söyledi

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Perihan Yazar ve Settar Arslan hakkında ‘5411 Sayılı Bankacılık Kanuna Aykırılık’ suçundan 21’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı.

İddianamede Perihan Yazar’ın ifadesine yer verildi. Kendisini nişanlısının yönlendirdiğini belirten Yazar şu ifadeyi verdi:

“49 farklı müşterinin hesabından işlem yaptım. Bunu da kendi borçlarımı, nişanlımın borçlarını ödemek ve vade dönüşümlerinde aldığı paraları yerine koymak maksadıyla yaptım. Tanıdığım 25 farklı kişinin bu banka dışındaki hesaplarına paraları aktardım. Paraların büyük kısmını kendime ait farklı banka hesaplarına yatırttım. 1 milyon 500 bin TL’lik kısmı ile borçlarımı ödedim. 20 milyon 700 bin TL’lik kısmını kripto borsasında kaldıraçlı işlem açarak kaybettim. 11 milyon 200 bin liralık kısmını ise nişanlıma iletmek üzere 7 kişinin hesabına aktardım. Bu kişiler de nişanlımın sahibi olduğu firmanın kağıt üzerindeki sahibi olan H.D’nin banka hesaplarına paraları gönderdiler. Bu parayı Settar kendisi yönetti. Settar olayların başında kendisinin borçları olduğunu söyleyerek , ‘Bankadan bir şekilde para ayarlayamaz mısın’ diyerek beni bu işe yönlendirdi.”

 


Exit mobile version