Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soruşturma başlatılmıştı; Marmaris Belediyesi’nden “usulsüz ihale” iddiasına açıklama geldi

Soruşturma başlatılmıştı; Marmaris Belediyesi’nden “usulsüz ihale” iddiasına açıklama geldi


Serbest Görüş Haber Merkezi

Marmaris Belediyesi, son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında ortaya atılan “usulsüz ihale” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu iddiaların tamamen asılsız ve mesnetsiz olduğu ifade edilen açıklamada yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2025/174635 ihale kayıt numaralı araç ve iş makinası kiralama işinin adrese teslim bir ihaleyle sonuçlandırıldığı iddia edilmişti. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP’li Acar Ünlü yönetimindeki Marmaris Belediyesi hakkında ihaleye fesat karıştırmak suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Belediye tarafından konuya ilişkin olarak yapılan bilgilendirmede, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılan kiralık araçların teminine ilişkin ihale sürecinin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda ve açık ihale usulüyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

İhaleye katılan firmalardan geçici teminat mektubu sunmayanların, mevzuat gereği ihale dışı bırakıldığı, kalan istekliler arasında yaklaşık maliyetin altında teklif sunan ve ekonomik açıdan en avantajlı firmayla sözleşme imzalandığı belirtildi.

İhale sürecinin her aşamasında ilgili yasa ve yönetmeliklere tam uyum gösterildiğinin altı çizilen açıklamada, “Belediyemizi yıpratmaya yönelik asılsız iddialarda bulunan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.


 

Exit mobile version