Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kimse Bunu Beklemiyordu… Trump ile Netanyahu’nun Toplantı Gündeminden Türkiye Çıktı

Kimse Bunu Beklemiyordu... Trump ile Netanyahu'nun Toplantı Gündeminden Türkiye Çıktı


Yarın ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da görüşecek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun toplantı gündeminde Türkiye’nin de yer aldığı ortaya çıktı. Durumu doğrudan İsrail Başbakanlığı açıkladı.

Gazze Şeridi ile birlikte Lübnan ve Suriye’ye yönelik saldırıları da devam eden İsrail, en büyük müttefiki olan ABD’deki yönetim değişikliğinin ardından başkent Washington’da ilk kez yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yarın ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek.

Trump’ın birçok ülkeye uyguladığı fahiş ek gümrük tarifeleri ve İsrail’in saldırılarının devam ettiği bu durumda görüşmede bu konuların ele alınacağı tahmin edilse de, aslında Netanyahu ile Trump’ın görüşmesinde Türkiye’nin de bir müzakere konusu olduğu öğrenildi.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanlık Ofisi, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, “Başbakan Netanyahu, yarın ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine Washington’a gitmek üzere yola çıkacak. İki isim tarife konusunu, rehinelerimizin iade edilmesi çabalarını, İsrail- Türkiye ilişkilerini, İran’ın tehdidini ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’yle mücadeleyi görüşecek” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi


Etiketler

Türkiye


İsrail


ABD


Ekrem İmamoğlu’na Bir Destek de İtalya’dan


Pikachu Şimdi de İsrail’de! ‘Gazze’ Protestolarında En Öndeydi


Nisan Ayında Budanması Gereken Bitkiler Açıklandı! Budama yapan Yaşadı, Verimi Rekor Artıyor


Nasırın Kökünü Kurutuyor! Mantar Ve Egzamayı 1 Günde Yok Ediyor, Ayakları Pamuk Gibi Yapıyor


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version