Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu için delil yok dedi, soruşturma kapandı

İmamoğlu'na tehdit: Sıkarlar kafasına


İBB dosyasına dahil edilen 2021 yılındaki bir şikâyet üzerine başlayan ve bugün Ekrem İmamoğlu hakkındaki sürecin başlamasına neden olan soruşturmanın, Danıştay tarafından “Bunda yasalara aykırı bir şey yok” diyerek kapatıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel’in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dosyasına dahil edilen 2021 yılına ait bir şikâyet, bugün Ekrem İmamoğlu hakkındaki sürecin başlangıcına yol açtı.

DANIŞTAY’IN KARARI

Ancak Ağırel’in yazısına göre, İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan soruşturma ve tevdi raporunun ardından Danıştay, söz konusu şikâyetle ilgili herhangi bir yasal ihlal bulunmadığına karar verdi.

SORUŞTURMANIN İLERLEYİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gelen ihbar üzerine 2021 yılında İçişleri Bakanlığı’na yazı gönderdi ve belediye görevlileri hakkında soruşturma izni talep etti.

TEVDİ RAPORUNUN HAZIRLANMASI

İçişleri Bakanlığı, 245 sayfalık bir tevdi raporu hazırlayarak 16 Ağustos 2024 tarihinde başsavcılığa gönderdi. Bu rapor, soruşturmanın daha derinleşmesini sağladı.

ŞİKÂYETÇİNİN KİMLİĞİ

Ağırel’in yazısına göre, şikâyetin sahibi Sedat Kapıdağ, Universal Medya Reklam Hizmetleri şirketinin yetkilisiydi. Şirketin Beşiktaş’taki reklam alanı, 2019 yılı öncesine kadar kullanımda olsa da, İBB tarafından bu alana izin verilmedi.

ZABITA MÜDAHALESİ VE İDDİALAR

Kapıdağ’ın iddialarına göre, reklam alanına yönelik yapılan müdahaleler sadece kendi şirketine yapıldı, diğer firmalar için herhangi bir engel oluşturulmadı. Zabıta ekipleri, Kapıdağ’ın reklam panolarını sökerek kaldırdı.

EKREM İMAMOĞLU’NA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Kapıdağ, reklam alanlarının Ekrem İmamoğlu’nun bilgisi ve talimatı ile bazı kişilere verilmesi yönünde bir suçlama yöneltti. İddialara göre, başkan danışmanları Murat Ongun ve Ertan Yıldız, Kültür AŞ eski Genel Müdürü Serdal Taşkın ve zabıtadan sorumlu Murat Yazıcı da bu sürece dâhildi.

SAVCILIK İFADESİ

Cumhuriyet Başsavcılığı, Kapıdağ’ı İBB soruşturması kapsamında ifadeye çağırdı. Kapıdağ, ifadesinde şikâyetlerinden dolayı tehdit, hakaret ve baskılara maruz kaldığını iddia etti.

ZARAR VE TAHRİP İDDİALARI

Kapıdağ, Zorlu AVM gibi yerlerdeki reklam panolarının tahrip edildiğini ve bazı reklamların üzerine başka afişler yapıştırıldığını belirtti. Bu olayların defalarca yaşandığını ifade etti.

KİN GÜDÜLDÜĞÜ İDDİASI

Kapıdağ, İçişleri Bakanlığı tarafından aynı konunun incelendiği dönemde şikâyetleri nedeniyle kendisine kin gütüldüğünü öne sürdü. Bu nedenle reklam alanlarının engellendiğini iddia etti.

YENİ BİR REKABET SORUNU

Kapıdağ, reklam alanlarının SEV Medya AŞ’ye verildiğini ve bu şirketin yetkililerinin Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun ve Murat İlbak’ın talimatları ile saldırıya uğradığını ileri sürdü.

AVUKATIN CEVABI

SEV Medya AŞ yetkililerinin avukatı Mutluer Doğan Şişman, savcılıkta verdiği beyanda Kapıdağ’ın müvekkiline husumet beslediğini ve şikâyetlerinin gerçek dışı olduğunu ifade etti.

KİRA SÖZLEŞMESİ DETAYLARI

Şişman, SEV Medya AŞ ve Kapıdağ arasında Mayıs 2022’de yapılan 5 yıllık kira sözleşmesini hatırlattı. Kapıdağ, sözleşme sonrası ek para talep ettiğini ve icra takibi başlatıldığını belirtti.

Serbest Görüş:

 

DANIŞTAY’IN RET KARARI

Ağırel’in yazısına göre, Danıştay, tüm bu iddialara rağmen Ekrem İmamoğlu’nun suçlamalarla ilişkilendirilmesini reddetti. Danıştay, İmamoğlu’nun harcama yetkisi olmadığını, yönlendirme yapmadığını ve bu nedenle suçlamaların yersiz olduğunu ifade etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version